Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Στις 12 σήμερα το μεσημέρι θα αποφασίσουν τα στελέχη της ΝΔ για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στα όσα απίστευτα βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ύπαρξη plan B για μετάβαση σε «νέα δραχμή». Η συνεδρίαση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Άλλωστε, η αποκάλυψη της Καθημερινής της Κυριακής για τον Γιάνη Βαρουφάκη, που σύμφωνα με το δημοσίευμα σχεδίαζε παράλληλο τραπεζικό σύστημα με την υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μεταξύ τους καθ’ όλη της διάρκεια της Κυριακής, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Μάλιστα σε συνομιλία που είχε με αρκετούς από αυτούς το newpost.gr, σημείωναν ότι τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ώρες, προκαλούν κάτι παραπάνω από ανησυχία, ενώ τονίζαν την ημερομηνία 16 Ιουλίου, δηλαδή πριν 10 ημέρες, οπότε και έγινε η τηλεδιάσκεψη του κ. Βαρουφάκη η οποία καταγράφηκε και σε βίντεο. «Όλα αυτά δείχνουν ότι κίνδυνοι που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους 6 μήνες, είναι ακόμη μπροστά», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Πολλά ήταν πάντως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζήτησαν από την πρώτη στιγμή την παρέμβαση της δικαιοσύνης. «Απο τη σημερινή "Καθημερινή" προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις δόλου από πλευράς Βαρουφάκη. Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης;», ανέφερε στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη. «Στις Δημοκρατίες πότε κινείται αυτεπάγγελτα η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη εάν όχι τώρα;» σημείωσε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη ΝΔ κάνουν λόγο και για μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών. Στο πλαίσιο αυτό στις επόμενες ώρες από την αξιωματική αντιπολίτευση, αναμένεται αν βάλουν στο κάδρο και τον πρωθυπουργό, τον οποίο θα καλούν αν ο ίδιος γνώριζε την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων και αν συμφωνούσε με τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, σε σχέση με τη συμφωνία, η θέση της ΝΔ από δω και πέρα θα είναι «στήριξη στη Βουλή σε ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», όμως, όπως ξεκαθαρίζουν, «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ». Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί σε νομοσχέδια που δεν σχετίζονται άμεσα με την οικονομία, καθώς και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης έχει ήδη δώσει το στίγμα ότι η ΝΔ έχει εντελώς διαφορετικό ιδεολογικό προσδιορισμό, μακριά από τους φόρους και το μεγάλο κράτος, που όπως λέει, στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.