Στο οξύμωρο σχήμα ότι ενώ η Ελλάδα καταρρέει με τους έξι μήνες διακυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να είναι λαοφιλής στον κόσμο αναφέρεται σήμερα δημοσίευμα του Bloomberg.  

Όπως τονίζει το άρθρο:

Το κόμμα του είναι διαιρεμένο, η κυβέρνηση υποτιμημένη και η οικονομία είναι στα τάρταρα. Ακόμα και στον κατήφορο της Ελλάδας, ο Αλέξης Τρίπρας κερδίζει έδαφος δημοφιλίας. Στους έξι μήνες από τότε που έγινε πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τους αμφισβητίες σπίτι τους, μετά την νίκη που πέτυχε, πήγε σε δημοψήφισμα και τώρα είναι έτοιμος για τρίτο μνημόνιο.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουλίου έδειξε ότι το 51,5% των Ελλήνων υποστήριξε τους νέους όρους στους οποίους ο Τσίπρας συμφώνησε για να μείνουμε στο ευρώ. 

Το παράδοξο, τονίζει η εφημερίδα, βρίσκεται στο γεγονός ότι οι σαστισμένοι Έλληνες, μετά από χρόνια περικοπών και αυξήσεις φόρων κατηγορούν τους Ευρωπαίους για τη δεινή οικονομικοπολιτική κατάσταση της χώρας τους και όχι την κυβέρνηση, με την δημοτικότητα του Τσίπρα να μένει ακλόνητη.

Η ευθύνη για τις περικοπές στις συντάξεις και στους υψηλούς φόρους παραμένει στους Ευρωπαίους σε ποσοστό 48%, ενώ το 68% πιστεύει ότι ο Τσίπρας πρέπει να κυβερνά την χώρα. 

«Είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής πολιτικός σε όλο το πολιτικό φάσμα» υπογραμμίζει ο Βόλφγκανγκ Πίκολι, διευθυντής εταιρείας συμβούλων στο Λονδίνο.