Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Τους άξονες που θα κινηθεί η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ τις επόμενες εβδομάδες αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη που θα στοχοποιηθούν έντονα αναζητεί μέσω συσκέψεων με τους στενούς του συνεργάτες ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης.

Ο σχεδιασμός της ΝΔ προβλέπει ότι οι επιθέσεις θα επικεντρωθούν στην συνεχιζόμενη δραχμολαγνεια απο μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δυσχεραίνουν την υπογραφή συμφωνίας .

Σφοδρή θα είναι η επίθεση της ΝΔ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κυρίως για την στέρηση στα έσοδα αλλά και το αλαλούμ στην φορολογία συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων όπως οι αγρότες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στο στόχαστρο της ΝΔ θα μπουν και μεγέθη όπως η ανεργία κυρίως στον ιδιωτικό τομέα που βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν παγώσει εδώ και μήνες αλλά και οι προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για πάταξη της φοροδιαφυγής που έχει έως τώρα μηδενικά αποτελέσματα.

Από τα βέλη των στελεχών της συγγρου δεν θα ξεφύγει η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό και τα επικείμενο νομοσχεδιο για την παιδεία. Ήδη ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης εχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση απο τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος.

Ομως ο αντιπολιτευτικός σχεδιασμός της συγγρου προβλέπει και επιθέσεις σε συγκεκριμενα κυβερνητικά στελέχη .Ο Γιάννης Βαρουφακης και ο Παναγιώτης Λαφαζανης ειναι πρώτοι στην λίστα . Ο πρώην υπουργός οικονομικών χρεώνεται την αποτυχία της διαπραγμάτευσης , την αύξηση του δημοσιονομικού κενού που οδήγησε σε περισσότερα μέτρα αλλα και την προσωπική του προβολή σε βάρος της εθνικής διαπραγμάτευσης και της χώρας. Ο Παναγιώτης Λαφαζανης αποτελεί μόνιμο στόχο για τη ΝΔ για δυο λόγους. Ο πρώτος ειναι η επιμονή στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ο δευτερος ειναι η καταψήφιση των νομοσχεδίων αλλα η παράλληλη παραμονή στα βουλευτικά έδρανα.

Στο στόχαστρο της συγγρου ειναι σε μόνιμη βάση η πρόεδρος της βούλης ζωη κωνσταντοπουλου οχι μονο για την συμπεριφορά της εντός κοινοβουλίου αλλα και εκτός αυτής . Στη ΝΔ θα ζητούν απο τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες απομάκρυνσης της απο το αξίωμα της προέδρου της βούλης και απο την ιδια να παραιτηθεί διευκολύνοντας τον πρωθυπουργό αλλα και το βουλευτικό σώμα.

Και οι υπουργοι επικράτειας φλάμπουραρης και Παππάς θα βρίσκονται στο στόχαστρο των γαλάζιων βουλευτών. Ο μεν πρώτος γιατι εχει προχωρήσει σε αντιφατικές δηλωσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας αλλα και την ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο δε δευτερος για την επιμονή του στον λεγόμενο "εσωτερικό εχθρό" που ειναι τα ΜΜΕ για τα οποια και προωθείται σχετικό νομοσχεδιο για την εκ νέου αδειοδότηση τους.