Στον απόηχο του ρήγματος που προκάλεσαν οι δεκάδες διαρροές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο ψηφοφορίες στη Βουλή συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με στόχο να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και κυρίως οι εσωκομματικές διαδικασίες.

Στη συνεδρίαση, στην οποία το παρών έδωσε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εκφράστηκαν οι αντιδράσεις της κομματικής μειοψηφίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης σε ένα νέο πρόγραμμα. 

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν αποκλείει την πιθανότητα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αυτό είναι όμως κάτι που δεν έχει αποφασίσει ακόμη καθώς υπάρχουν και οι φωνές εκείνες που του εισηγούνται να αποφύγει τις συνεδριάσεις οργάνων που μπορεί εκ των πραγμάτων να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε επικοινωνιακό πρωτίστως επίπεδο.

Πάντως, αν δεν καταφέρει να αποφύγει υπό το βάρος των πιέσεων για σύγκληση του οργάνου, την Κεντρική Επιτροπή, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει η θεματολογία της να είναι τέτοια που να μην επιτρέψει πολλά «αντάρτικα» με καταθέσεις κειμένων και μονοπώληση του ενδιαφέροντος στις διαφωνίες Λαφαζάνη

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη για διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αθήνα 9,84», ο γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης σημείωσε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία «θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι συντεταγμένες διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν για να συζητήσουμε το υπαρκτό τραύμα που έχει δημιουργηθεί».

Σημειώνεται ότι για τις 19:30 ήταν προγραμματισμένη η κεντρική εκδήλωση του iskra.gr στον Πανελλήνιο όπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένεται να παρουσιάσει την πλατφόρμα του ρεύματός του για το πώς θα αντισταθεί στα μνημόνια που ψηφίζει η κυβέρνηση.