Τον γύρo του κόσμου έκανε το Plan B του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και τα διεθνή πρακτορεία να κάνουν εκτενείς αναφορές στο σχέδιο εισαγωγής παράλληλου συστήματος πληρωμών μέσω του χακαρίσματος στο Taxisnet.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπερασπίζεται το Plan B με χακάρισμα του φορολογικού συστήματος» αναφέρουν οι Financial Times. Ο Γ. Βαρουφάκης επιμένει ότι δεν έκανε τίποτα ακατάλληλο στο πλαίσιο του πεντάμηνου παράνομου πρότζεκτ που έτρεχε ως υπουργός Οικονομικών, προετοιμάζοντας την πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ, σημειώνουν. Το θέμα, μάλιστα είναι και στο πρωτοσέλιδο του σημερινού φύλλου της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας.

Το αμερικανικό Bloomberg έγραψε ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε σε ηχογραφημένη ομιλία κρυφά σχέδια για παράλληλο σύστημα πληρωμών στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών είπε πως είχε εξουσιοδότηση από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να φτιάξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δραχμή, σύμφωνα με μία τηλεδιάσκεψη νε επενδυτές που δημοσιοποιήθηκε.

«Πώς ο Βαρουφάκης έγινε σχεδόν χάκερ» έγραψε ο ιστότοπος του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ο άνθρωπος με το Plan B είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η λογική  του σχεδίου του τέως έλληνα υπουργού δεν είναι ιδιαίτερα πειστική.

«Στοιχεία για κρυφή επιχείρηση Grexit» έγραψε η λαϊκή Bild, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ήταν στο ράφι του τέως υπουργού Οικονομικών για μήνες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λέγεται ότι είχε δώσει το πράσινο φως για τον σχεδιασμό του σχεδίου Grexit.

«Ο Βαρουφάκης στο στόχαστρο» τονίζει η Handelsblatt σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις για τη νέα στήριξη αρχίζουν, τα κλιμάκια των θεσμών είναι στην Αθήνα, αλλά τα πρωτοσέλιδα ανήκουν στον τέως υπουργό».

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για έξοδο από το ευρώ» είναι ο τίτλος της αναφοράς του GuardianΤο βρετανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι πολιτικοί αντιδρούν με θυμό στη «σκοτεινή αφήγηση» των σχεδίων του τέως υπουργού Οικονομικών για παράλληλο νόμισμα.