Στη χθεσινή εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και τις συζητήσεις που έγιναν με αφορμή τα 5 χρόνια της ISKRA αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του Σύριζα Στάθης Λεουτσάκος. 
 
Σε ερώτηση εαν είναι δυνατή η κοινή πορεία της Κυβέρνησης με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε με αυτόν τον τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς ''σέβεται τη διαφορετικότητα'' του κόμματος τονίζοντας πως ''ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά του'' ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός επανατοποθέτησης της κυβέρνησης. 
 
Εκφράζοντας την Αριστερή Πλατφόρμα, ο κ. Λεουτσάκος, υπογράμμισε πως ''εντός ευρωζώνης ο χαρακτήρας που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση εμποδίζει την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ '' υποστηρίζοντας πως τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας επιδιώκουν να διασφαλιστεί η ενότητα και η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να χρειαστεί να συνεχιστεί η μνημονιακή πορεία εντός της ευρωζώνης. 
 
''Έτσι όπως λειτουργεί η ευρωζώνη οδηγεί τη χώρα μας σε καθεστώς νεοαποικίας''χαρακτήρισε ο βουλευτής του Σύριζα την πολιτική γραμμή των θεσμών της ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε. τονίζοντας πως ''όλα αυτά που φοβίζουν ότι θα συμβούν εκτός της ευρωζώνης, συμβαίνουν εντός της ευρωζώνης''.