Για μεθόδους παρακράτους που μετέρχονται κρατικοί λειτουργοί -όταν χρησιμοποιούν πόρους τους Κράτους για σκοπούς άλλους από τους νόμιμους- όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που διορίζεται πρόσωπο προκειμένου να παρακάμψει τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες και να πάρει στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Βήμα FM.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το «σχέδιο Βαρουφάκη», ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε μη θεσμική μυστικότητα που καταδεικνύει άλλους σκοπούς και δεν έχει σχέση με τα εναλλακτικά σχέδια που εκπονεί θεσμικά το Κράτος με τρόπο ορθολογικό.

Άραγε -είπε- μήπως αυτό που παρακολουθήσαμε επί έξι μήνες ήταν η προσπάθεια να εφαρμοστεί το plan B και κατόπιν αποτυχίας του οδηγηθήκαμε στη συμφωνία;

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε σχετικά με την καταγγελία που ο ίδιος είχε κάνει για το σχέδιο της δραχμής, ότι τα στοιχεία προέρχονταν από άλλη πλευρά της Ομάδας και συγκεκριμένα από υπαλλήλους άλλων Υπουργείων, οι οποίοι έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος τελικά, μήπως επρόκειτο όχι για μια Ομάδα στο ΥΠΟΙΚ, αλλά για περισσότερες που λειτουργούσαν σε διαφορετικό επίπεδο. Ωστόσο, όπως είπε δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες του σχεδίου που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κινούνται στα όρια της φάρσας.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη ανέφερε ότι θα μπορούσε κανείς να μιλήσει με διαφορετικούς όρους για την ανάγκη του να μιλάει συνεχώς και να διαψεύδει τον εαυτό του.

Σημείωσε ακόμη ότι με τα λεγόμενά του εμπλέκει τον Πρωθυπουργό, διότι λέει ότι ενεργούσε κατ' εντολή του.

Εκτίμησε παράλληλα ότι είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη επιδεικνύει αντανακλαστικά για το θέμα, διότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για προθέσεις ή για πράξεις.

Θα ήταν εξαιρετικά σοβαρό να σκεφτεί κανείς ότι τα στοιχεία των φορολογούμενων πολιτών βρίσκονται σε κάποιο αρχείο ενός λάπτοπ, κατέληξε.