Την πεποίθηση ότι τα Eurogroup είναι καταστροφικά για την Ευρώπη, την λύπη του που συγκεκριμένα ΜΜΕ τον παρουσίασαν σαν τρελό, αλλά και έργα και ημέρες από τη θητεία του στο υπουργείο οικονομικών, στο οποίο τις πρώτες ημέρες δεν υπήρχαν... χρήματα για χαρτί υγείας δημοσιοποιεί ο Γιάνης Βαρουφάκης σε νέα συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα die Zeit. 

Στην συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευθεί πλήρης στο έντυπο την Πέμπτη, ο τέως υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι έχει μεγαλώσει ακούγοντας Deutsche Welle, την οποία χαρακτηρίζει σαν «φωνή ελευθερίας»

Όπως τονίζει:

Στην δεκαετία του '70, περνούσαμε τις διακοπές στις γερμανικές και αυστριακές 'Αλπεις. Υπάρχει μάλιστα μια οικογενειακή ταινία, στην οποία μιλώ απταιστα γερμανικά με τους φίλους μου. 

Ο ίδιος θυμάται ότι τις πρώτες ημέρες της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2015 δεν υπήρχαν χρήματα για χαρτί υγείας. «Στο γραφείο υπήρχε μόνο εγώ και το laptop μου. Προφανώς οι προκατοχοί μου, είχαν πάρει όλους τους υπολογιστές». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Βαρουφάκης μιλά για τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ και τους συναδέλφους του στο Eurogroup λέγοντας ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ με έχουν απαξιώσει και με παρουσιάζουν σαν έναν επικίνδυνο ανόητο. Είμαι ένας ξένος, αλλά κάποιες φορές μόνο ένας ξένος μπορεί να καταλάβει τι είναι λάθος, γιατί έχει την απαραίτητη απόσταση από τα πράγματα. 

Ο τέως υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε και στην ομάδα του Eurogroup

Η νομισματική ένωση διέπεται από ένα αδιαφανές σώμα, στο οποίο ο καθένας είναι υπόλογος. Κατά την γνώμη μου είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας. Είναι μια καταστροφή το γεγονός ότι η Ευρώπη γυρίζει γύρω από αυτόν τον κύκλο.