Το συνέδριο στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το συνέδριο στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

To «καυτό» ζήτημα του συνεδρίου τίθεται επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε εξέλιξη, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. 

Η σημερινή συνεδρίαση, στην οποία δεν αναμένεται να δώσει το παρών ο Αλέξης Τσίπρας, θα επικεντρωθεί στις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο συνέδριο, πιθανότατα και μέσα στον Αύγουστο, με τη «μάχη» να αναμένεται σκληρή.

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του χθες, πρότεινε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ανατροπών προτού κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους. 

Μετά από τοποθετήσεις μελών που εκφράζουν την Αριστερή πλατφόρμα, η αντιπρόταση που μπήκε πλέον στο τραπέζι ήταν η άμεση διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου - ίσως και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με κομματικές πηγές - ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να κινηθεί σε αυτή τη δύσκολη καμπή αποτρέποντας κινδύνους για τη χώρα.

Στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για την διεξαγωγή του συνεδρίου και πιθανότατα αποφασιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Παράλληλα, τα μέλη της ΠΓ καλούνται να λάβουν αποφάσεις για την διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία τοποθετείται στο τέλος της εβδομάδας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο