«Ο στόχος είναι στις 18 του μηνός να έχουμε μια ψηφισμένη συμφωνία», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον Real Fm, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως η πρώτη αξιολόγηση θα είναι περίπου στο τρίμηνο, ενώ αναφερόμενη στη συζήτηση για το χρέος σημείωσε:

Το διάστημα από τώρα μέχρι τότε, είναι εξαιρετικά σημαντικό διάστημα για μας.Ο στόχος μας είναι να φθάσουμε ως εκεί και να φθάσουμε όπως χρειάζεται, προκειμένου να ανοίξει η μεγάλη, σημαντική συζήτηση για το χρέος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε:

Το θέμα των εκλογών είναι ένα θέμα το οποίο φυσικά και δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση περί αυτού. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσουμε να ολοκληρωθούν όλα τα βασικά σημεία μιας συμφωνίας, χωρίς να αλλάζει η ατζέντα προς αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα, φαίνεται θα ακολουθηθούν και άλλες διαδικασίες, οι οποίες και θα κρίνουν, αν θα χρειαστούν ή όχι εκλογές και πότε, με την έννοια ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό και μετά ενδεχομένως να ανοίξουν άλλα ζητήματα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

«Νομίζω ότι είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσει κανείς για εκλογές σήμερα και μάλιστα να προσδιορίσει και το χρόνο», επεσήμανε.

Σχετικά με το θέμα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:

Αυτό που φάνηκε και χθες, πραγματικά είναι ότι αυτό που αντιληφθήκαμε, αυτό που αντιλαμβάνομαι και εγώ, είναι ότι έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή τη συγκέντρωση, αλλά και από τη ρητορική. Από εκεί και πέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Αυτή είναι η μειοψηφική άποψη. Υπάρχουν αποφάσεις 27 Νομαρχιακών Επιτροπών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, που είναι διαφορετικής αντίληψης. Και βεβαίως, θα γίνουν και οι συλλογικές διαδικασίες και θα ζυμωθούν και οι απόψεις, όπως χρειάζεται να γίνει, διότι τα βιαστικά δεν είναι πάντα και τα καλύτερα. Επομένως, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες, συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα και σε επίπεδο κομματικό.

Για το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών κινήσεων, ανέφερε:

Όταν δεν έχεις τα δεδομένα και πεις «κάνω μια εκτίμηση», αν κάτι αλλάξει από τα δεδομένα, προφανώς η εκτίμηση είναι εντελώς λάθος. Επομένως, έχει σημασία να βλέπουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορούμε να βγάλουμε.

Αναφερόμενη στην υπόθεση με τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε:

Για το τι έχει επιλέξει ο κύριος Βαρουφάκης, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εκείνο, όμως, που μπορώ να απαντήσω είναι ότι όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σπρώξει τα πράγματα σε μια άλλη κατεύθυνση: Ότι αυτή η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδια Grexit. Και πάνω σε όλο αυτό έχει στηθεί ένα τεράστιο και επικοινωνιακό παραμύθι, το οποίο σε πολλά του σημεία μοιάζει αρκετά… Ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνηση, ως όφειλε, την εποχή που τα πράγματα ήταν κρίσιμα πολύ για τη χώρα και που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαινόταν να θέλουν να προσπαθήσουν να πετάξουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να οργανώσουν δηλαδή ένα Grexit, όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή. Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός. Επομένως, αυτό διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός και σε τηλεοπτική του εμφάνιση και είναι αυτό το οποίο ήταν και παραμένει ως διατύπωση, για το τι γνώριζε, από πλευράς κυβέρνησης.

Ερωτώμενη για το αν θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Προανακριτικής για τον κ. Βαρουφάκη, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε:

Αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αφήστε να δούμε ποια απ’ όλα αυτά έχουν βάση, εάν εδράζονται στην πραγματικότητα. Και αφού έχουμε τα δεδομένα θα δούμε. Αλλά, εμείς από πλευράς κυβέρνησης, δεν θέλουμε να είμαστε τόσο βιαστικοί. Από εκεί και πέρα, όποιος ξέρει κάτι ας το πει και θα ακολουθηθούν τα πράγματα όπως χρειάζεται.

Μάλιστα, όπως είπε η ίδια, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι «ευχάριστη».

«Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το επεξεργάζεται, το άκουσα και στο ηχητικό απόσπασμα αυτό το οποίο ακούστηκε χθες, είπε ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε να επεξεργαστεί το σχέδιο αντίδρασης σε μια επίθεση στη χώρα μας, με ένα σχέδιο Grexit των άλλων, και εκείνος το έκανε. Και σχεδίαζε ένα, κάποιο. Από εκεί και πέρα, εάν αυτό το «κάποιο» ήταν σωστό ή δεν ήταν, τι υπονοούσε και τα λοιπά, είναι κάτι για το οποίο δεν θα σας απαντήσω εγώ φυσικά, διότι δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σ’ αυτό», πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη.