Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Λούκα Κατσέλη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις από το εξωτερικό, που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα γίνει κούρεμα των καταθέσεων. Μια τέτοια διασφάλιση θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα των πολιτών στις τράπεζες και να επανέλθει η κανονικότητα στην ελληνική οικονομία.

«Εκτός από το θέμα της ρευστότητας, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της εμπιστοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης εκτιμώντας πως «είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο φθινόπωρο».

«Πρέπει να υπάρξουν από την κυβέρνηση σημαντικές αποφάσεις στη σωστή κατεύθυνση και σωστή επιλογή ανθρώπων για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. «Εμείς στο Ποτάμι, προσπαθούμε μιλώντας και με την κυβέρνηση και με τους τραπεζίτες να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση - και το αντιλαμβάνονται και οι συνομιλητές μας», συμπλήρωσε αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες - όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης - αποτελούν το αύριο της ελληνικής οικονομίας, καθώς μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά η χρηματοδότησή τους εξαρτάται από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επιστροφή των χρημάτων στις τράπεζες.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «μεγάλη απερισκεψία» την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι τράπεζες, αλλά τόνισε ότι τώρα προέχει «να δώσουμε προτάσεις στην κυβέρνηση και τις τράπεζες, να σβήσουμε τη φωτιά στο σπίτι μας" και "να δούμε τα πράγματα με πατριωτική ματιά».

Στη συνάντηση που κράτησε μία ώρα, συμμετείχαν από την πλευρά του «Ποταμιού», ο Χ. Θεοχάρης, η Αν.Λυμπεράκη και ο Α. Κούτρας, ενώ από την πλευρά της Ένωσης, παρών ήταν επίσης ο γενικός της γραμματέας, Χ. Γκόρτσος, καθώς και οι Β. Ράπανος, Ν. Γαμβρίλης και Ν. Καραμούζης.