Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από όπου υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σχέδια Β,Γ,Δ για άλλα νομίσματα και δημιουργία παράτυπης οδού για εσωτερικές πληρωμές. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τις συνθήκες έλλειψης ρευστότητας και αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης και περιφερειακής ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, στα θέματα αυτά η Ήπειρος μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, ενώ για τα έργα του ΕΣΠΑ ανέφερε ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα στην διαπραγμάτευση για να μην χαθούν ή απλώς μεταφερθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο μειώνοντας άλλους πόρους.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

Δεν είμαστε μια αριστερά η οποία δε συνομιλεί. Το διακριτό πολιτικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα συνεργασιών στη βάση όμως προγραμματικής συζήτησης και πολιτικών προϋποθέσεων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε λύση εντός της ευρωζώνης, έρθει σε ρήξη με τον αριστερισμό και τον εθνικολαϊκισμό, βεβαίως και μπορούμε να συζητούμε και να συνεννοούμαστε. Όπως επίσης έχουμε πει ότι αν ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού έρθει σε ρήξη με το νεοφιλελευθερισμό και τις συντηρητικές πολιτικές, είμαστε ανοιχτοί σε συνεννοήσεις και σε συνεργασίες. Προς όφελος, όμως, της κοινωνίας και της χώρας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η κρίση δε θα ξεπεραστεί χωρίς την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Αναγκαία είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας, αν και επώδυνης, για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στην αντικατάσταση των δυσμενών όρων του μνημονίου μέσα από διαπραγμάτευση.

Για το θέμα του Γ. Βαρουφάκη, σημείωσε:

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια σχέδια παράκαμψης όλων των νόμιμων διαδικασιών, για να υπάρχουν σχέδια Β, Γ, Δ για επιστροφή σε άλλα νομίσματα και για δημιουργία άλλης παράνομης, παράτυπης οδού για τη διαδικασία των εσωτερικών πληρωμών. Πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν είχε δώσει εντολή και αν είχε γνώση όλων αυτών των στοιχείων. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Σήμερα το απόγευμα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου τμήματος Ηπείρου Χρήστο Παπαβρανούση θα επισημανθεί η ανάγκη επιτάχυνσης των μεγάλων έργων και ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και ο κρίσιμος ρόλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στα θέματα αυτά.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα μιλήσει σε περιφερειακή σύσκεψη στα μέλη και στους φίλους του κόμματος για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.