Στην Αίγινα βρέθηκε χθες ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος πραγματοποίησε επισκέψεις σε αστυνομικές υπηρεσίες, πυροσβεστικούς σταθμούς, ενώ συναντήθηκε με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής.  

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αρχικά βρέθηκε στο Δημαρχείο Αίγινας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Μούρτζης, και συναντήθηκε με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του νησιού. Αντικείμενο συζήτησης ήταν τα προβλήματα της Αίγινας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ο κ. Πανούσης τόνισε μεταξύ άλλων:

Ήρθαμε να δούμε από κοντά τι συμβαίνει στην περιοχή, να ακούσουμε τους φορείς και τους κατοίκους. Όμως δεν μας αρκούν οι διαπιστώσεις. Το ζήτημα είναι πώς θα δώσουμε γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ήρθαμε στην Αίγινα για να καταγράψουμε αυτά που θα μας πείτε.Σε σχέση με το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την εικόνα των υπηρεσιών. Όποιος πολίτης μπει σε αυτά τα κτίρια, νιώθει ότι δεν βρίσκεται σε μια κρατική υπηρεσία με κύρος. Αναβάθμιση της Αστυνομίας σημαίνει και αναβάθμιση των χώρων που στεγάζεται. Και κατ’ επέκταση, αναβάθμιση της ποιότητας των σχέσεων της Αστυνομίας με την κοινωνία. Οφείλουμε να βρούμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Αμέσως μετά, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, όπου επιθεώρησε τους χώρους και συνομίλησε με το προσωπικό.

Τέλος, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό Μεσαγρού, ενώ μετέβη στο Αγκίστρι, όπου επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμού και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.