Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αυριανή σύσκεψη για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως.

Το ΠΑΣΟΚ διερωτάται τη χρησιμότητα του υπουργείου Μετανάστευσης και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «καμία από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για έκτακτα μέτρα για την ταχεία μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τη δημιουργία δομών υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας δεν έχει υλοποιηθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η Υπουργός Μετανάστευσης, σε σημερινή της συνέντευξη, μας ενημερώνει ότι για τα θέματα της Μετανάστευσης υπάρχουν πολλά συναρμόδια υπουργεία. Με αυτή τη λογική είναι εύλογη η απορία περί της χρησιμότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Κατά τα άλλα είναι προφανές ότι η αυριανή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δημιουργεί η δημοσιότητα για τους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο Πεδίο του Άρεως. Δυστυχώς η ένταση της δημοσιότητας δεν είναι ανάλογη ούτε για τα νησιά ούτε για τα βόρεια σύνορα μας.

Η υπουργός δηλώνει ότι θα προτείνει να μεταφερθούν οι πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως σε χώρο εκτός Αττικής. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι πρόσφυγες δεν θα συμφωνήσουν.

Αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις γιατί "το θέμα έχει προκύψει τώρα(!) και δεν έχει μπει στις προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή". Δεν μας λέει βέβαια ότι μόλις πριν 20 μέρες προβλέφθηκε στο νόμο νέα υπηρεσία για τη διαχείριση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων που δεν έχει ακόμη συσταθεί και άρα όλη η χρηματοδότηση είναι στον "αέρα". Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει αποδείξει ότι έχει περίεργη αίσθηση του χρόνου.

Το ΠΑΣΟΚ, από τον Απρίλιο, έχει ζητήσει την διακομματική συνεννόηση για την από κοινού αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Παρά την θετική απάντηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση κανένα βήμα δεν έχει γίνει σε αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, καμία από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για έκτακτα μέτρα για την ταχεία μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τη δημιουργία δομών υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας δεν έχει υλοποιηθεί.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει τους πρόσφυγες και την κοινή γνώμη. Η πολιτική της δεν γεννά ούτε ελπίδα ούτε, πολύ περισσότερο, αξιοπρέπεια.