Καρφί για την επιλογή Βαρουφάκη με αποδέκτη τον πρωθυπουργό έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος. 

«Ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν ούτε επιλογή της Αριστερής Πλατφόρμας, δεν έχει πολιτική και οργανωτική σχέση με την Αριστερή Πλατφόρμα και δεν είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα αυτό που γίνεται με τον κ. Βαρουφάκη εμάς δεν μας βρίσκει ηθικά σύμφωνους» ενώ πρόσθεσε πως «εδώ ποινικοποιείται ακόμη και η σκέψη και η ιδέα».

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεουτσάκος δεν απέκλεισε να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο διαρκές συνέδριο του κόμματος ώστε εκεί να λυθούν μια και καλή οι διαφορές της ηγετικής ομάδας με την Αριστερή Πλατφόρμα και πρόσθεσε ότι θα εργαστούν όλοι για τη συνοχή του κόμματος με στόχο όμως την εφαρμογή των ιδρυτικών του σκοπών.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Αριστερή Πλατφόρμα στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές με λίστα στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι διαφωνούντες ο κ. Λεουτσάκος αφού είπε πως η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος είναι η «ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε πως η επιλογή των προσώπων για τα ψηφοδέλτια έχει να κάνει με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και όχι με το τι θέλει αποκλειστικά ο πρόεδρος του κόμματος.