Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην λίστα προτιμήσεων των τουριστών τόνισε σε συνεντεύξεις της στο Al Jazeera η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού 'Ελενα Κουντουρά. 

'Οπως δήλωσε η κ. Κουντουρά, παρατηρείται ανοδική κίνηση στο χρονικό διάστημα που διανύουμε συγκριτικά με πέρυσι και ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει να αποδεικνύει την δυναμική που διαθέτει.

Μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «η τουριστική αγορά της Μέσης Ανατολής μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και ήδη σε διάστημα ενός μήνα επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου έκλεισε συμφωνίες με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, όπως η προσθήκη απευθείας πτήσεων προς Ελλάδα από το τέλος Ιουνίου, μεταφέροντας ταυτόχρονα και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και ιδανικός προορισμός για τις διακοπές τους».

Παράλληλα ανέφερε την έναρξη διαδικτυακής καμπάνιας για την προσέλκυση τουριστών τελευταίας στιγμής από όλο τον κόσμο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το Υπουργείο εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και στόχος του είναι να προσφέρει άμεσα λύσεις σε όποιο πρόβλημα προκύπτει.

Επίσης έχει εγκατασταθεί μηχανισμός υποστήριξης των φορέων τουρισμού, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]