Εν όψει της συνεδρίασης κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος τόνισε στον αέρα της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ ότι δεν είναι ώρα για ρήγματα και διασπάσεις και πρέπει να βρεθούν κοινές εκτιμήσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο: 

Δεν είναι ώρα για ρήγματα και διασπάσεις Πρέπει να συμφωνησουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο στόχος πρέπει να είναι κοινός, να υπάρχει ανακούφιση στην κοινωνία, κυρίως σε αυτούς που έχουν υποστεί τα πάνδεινα, στους άνεργους,τους νέοπτωχους.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς και υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις μέσα στο κόμμα, αλλά πρέπει να βρεθούν κοινές συνισταμένες για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα απειλητικά σενάρια για την χώρα έχουν φύγει από το τράπεζι. Να πάμε σε ένα έκτακτο συνέδριο όταν υπάρξει διαπραγμάτευση. Το εκτακτο συνέδριο έχει το πλεονέκτημα να λάβουν μέρος και όσοι βρεθηκαν στο κόμμα από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι σήμερα. 

Ο ίδιος σημείωσε:

Σκοινοβατούμε σε μεγάλο βαθμό, θέλω να ελπίζω οτι θα αποφευχθουν τα χειρότερα. Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της αριστεροσύνης.