Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος
 
Στοπ σε όσους σπεύδουν να δηλώσουν ότι επανακάμπτουν στη Νέα Δημοκρατία σπεύδουν να βάλουν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά το μπαράζ ειδήσεων και σεναρίων που κυριαρχεί στα ΜΜΕ.
 
Μετά τον κύκλο δημοσιευμάτων για επιστροφή του κ. Γιώργου Βουλγαράκη στα κομματικά δρώμενα, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη σπεύδουν να βάλουν φρένο. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ναι μεν συναντήθηκε με τον κ. Βουλγαράκη στη Βουλή (σ.σ. κάποιοι κάνουν λόγο για συνάντησε που προέκυψε… τυχαία), ωστόσο η δημόσια δήλωση του πρώην Υπουργού ότι ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση Μεϊμαράκη ερμηνεύτηκε και ως επιστροφή του κ. Βουλγαράκη στα ψηφοδέλτια. Επ’ αυτού, στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη  σημείωναν ότι ουδείς πρέπει να σπεύδει σε συμπεράσματα, αφήνοντας επί της ουσίας κάθε ενδεχόμενο ανοικτό.
 
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο κ. Μεϊμαράκης πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις – κυρίως στο γραφείο του στη Βουλή – με πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με «καραμανλικό» πρόσημο αλλά όχι μόνον, αλλά και με στελέχη εκτός γαλάζιων τειχών. Χθες, είχε μακρά συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος ήταν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και στις εκλογές του 2012, αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην Υπουργό και ευρωβουλευτή της ΝΔ, με την οποία αναμένεται να υπάρξει σύντομα και συνάντηση.
 
Ο κ. Μεϊμαράκης επιδιώκει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δυνατότητα που έχει να συνομιλεί με όλες τις πτέρυγες της Ν.Δ. προκειμένου να άρει εντάσεις του παρελθόντος και να δώσει σήμα ενότητας της κεντροδεξιάς ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων. Εις ότι αφορά το εσωτερικό του κόμματος και παρά το γεγονός ότι τίποτε δεν έχει κριθεί, στις προτεραιότητές του δεν περιλαμβάνεται η αλλαγή σε πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο, όπως ενδεικτικά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, προκειμένου να μην υπάρξει νέος κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα.