«Δεν θα δεχθώ μειώσεις στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας της Δ΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης ο κ. Καμμένος τόνισε πως «δεν είναι ίδια η δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται σε μια οκτάωρη βάση, αλλά εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση και είναι σε συνεχή επιφυλακή».

Σχετικά με τα περί απολύσεων, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να συμφωνήσει κανείς από εμάς να απολυθεί στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Με αφορμή την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατεύσιμοι, αλλά και οι γονείς τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό ηθικό, όλοι αντιμετωπίζονται πλέον κατά τον ίδιο τρόπο, ισότιμα, το ρουσφέτι καταργήθηκε». Επίσης ανέφερε ότι «θα αντιμετωπιστούν με κοινωνικά κριτήρια εκείνες οι περιπτώσεις, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στις στρατιωτικές μονάδες, ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία, όπως είπε, εκπροσώπων τοπικών αρχών από την τελετή της ορκωμοσίας: 

Θέλω να πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ γιατί παρότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις και από την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία να διατηρήσουμε τις μονάδες σε περιοχές που δεν έχουν ανάγκη ασφάλειας, όπως είναι η Τρίπολη, οι τοπικές αρχές μάς αγνόησαν. Δεν είναι παρόντες ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε ο δήμαρχος και αυτό με λυπεί ιδιαιτέρως. Θέλω να ξέρετε ότι η προσπάθεια την οποία κάνουμε για να διατηρήσουμε μονάδες σε αυτές τις περιοχές είναι πάρα πολύ μεγάλη.