«Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Το Grexit είναι στην αυλή μας» δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΦώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε  πρότυπες συνεταιριστικές μεταποιητικές μονάδες στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την επίσκεψη της στις εγκαταστάσεις ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα: Θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και την στροφή στο ρεαλισμό και στην πραγματικότητα; Η θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματός του; Να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός, το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου και εντέλει η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους;» ανέφερε και πρόσθεσε:

 Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Το grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος.