Για τη διαπραγμάτευση και τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους έξι μήνες τοποθετήθηκε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

«Πλανάται στον αέρα μια αντίληψη ότι εκτός ευρώ δεν θα έπρεπε να λάβουμε εξίσου σκληρές αποφάσεις» είπε. 

Ο κ. Παππάς επισήμανε επίσης ότι υπήρχε η πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε περί εξόδου της χώρας με νέο δάνειο, θέτοντας ταυτόχρονα το ρητορικό ερώτημα «ποιος είπε ότι θα φεύγαμε χωρίς δάνειο και όρους;»

«Μην πω τώρα για όσους με έπιαναν στον διάδρομο και μου έλεγαν "πήγαινε να τον βρεις (σ.σ τον Β. Σόϊμπλε) να συμφωνήσουμε"» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Είπε ότι η Ευρώπη αλλάζει και έθεσε ακόμα ένα ρητορικό ερώτημα, λέγοντας «πως άραγε δημιουργούμε συμμαχίες -και με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς- για να περάσουμε την δική μας ατζέντα;» προσθέτοντας «θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;»

Επικαλούμενος σαφείς τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς είπε «από που προκύπτει ότι το ΟΧΙ ήταν εντολή για ρήξη;»

Χαρακτήρισε ανυπόστατη την ρητορική για «τρίτο και χειρότερο μνημόνιο», προσθέτοντας «δεν είναι η συμφωνία που θέλουμε και δεν θα τους την χαρίσουμε, αλλά όχι στον μηδενισμό».

Αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στήριξης της κυβέρνησης ενόψει της σύναψης συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναφέρθηκε σε πλευρές του κυβερνητικού έργου αυτών των μηνών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση και «μετά να πάμε στις ( σ.σ ραδιοτηλεοπτικές) άδειες».