Να μην προχωρήσει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το κρίσιμο ζήτημα που έχουμε να απαντήσουμε είναι αν η ήττα και το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει είναι πραγματικό ή όχι» και συνέχισε:

Κατά τη γνώμη μου η ήττα, το αδιέξοδο, η ομηρία είναι απόλυτες. 

«Το γεγονός ότι η διαδρομή των τελευταίων χρόνων έχει φτάσει σε αυτή τη γραμμή συμβιβασμού, είναι το απόλυτο αδιέξοδο. Αυτό το τριετές πρόγραμμα είναι αδύνατον να το σηκώσει στις πλάτες της η αριστερά» επεσήμανε ο κ. Δρίτσας και τόνισε: 

Τα μνημόνια δεν ήταν μόνο οι εποπτευόμενες κατευθύνσεις, ήταν η αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των δυνάμεων του κεφαλαίου. Είναι η διέξοδος της νεοφιλελεύθερης χρηματοπιστωτικής δικτατορίας, όχι της δικτατορίας του ευρώ. Όμως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε γιατί ακριβώς είμαστε ηττημένοι.

«Δεν είναι ο Σόιμπλε ή η Μέρκελ που μας εκβιάζουν, αυτούς τους παλεύουμε. Η ίδια η πραγματικότητα είναι που μας εκβιάζει, η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από την ήττα» είπε ακόμα.