Για την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην τρόικα και στα μέτρα του πακέτου διάσωσης κάνει λόγο δημοσίευμα του Bloomberg; το οποίο τονίζει ότι αυτή η τακτική τον έχει φέρει σε αντίθεση με την αριστερή πλατφόρμα του κόμματός του. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Η τρόικα έχει εναν νέο υποστηρικτή: τον Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Οικονομικών του Ευκλείδης Τσακαλώτος θα καλωσορίσει τους αντιπροσώπους της Τρόικας την Παρασκευή, ενώ ο πρωθυπουργός εστιάζει την προσοχή του πως θα καταστείλει την εσωτερική κομματική εξέγεραση. Είναι η πρώτη φορά από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία που η τρόικα έχει πρόσβαση σε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Μετά την εγκατάλειψη των όρκων ενότητας, οι δύο πλευρές εμφανίζονται να προετοιμάζονται για μια επίδειξη δύναμης.

Ύστερα από την αυστηρή λιτότητα, ο Έλληνας ηγέτης παραδέχθηκε ως αναγκαίο κακό το να κρατήσει την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ. 

Η στροφή αφήνει τον Τσίπρα στο ίδιο μονοπάτι, το οποίο είχαν ακολουθήσει και οι προκατοχοί του όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε δεχθεί πυρά για την άνευ όρων παράδοσή του στους δανειστές. 

«Όποιος νομίζει ότι άλλη κυβέρνηση και άλλος πρωθυπουργός θα το κάνει καλύτερα, θα πρέπει να μιλήσει, είπε την Πέμπτη ο Τσίπρας στα μέλη του κόμματός του, συνεχίζοντας «Αν κάποιος νομίζει ότι η συμφωνία αυτή είναι χειρότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες, θα πρέπει να μιλήσει και να εξηγήσει γιατί». 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αντίθεση στο πακέτο διάσωσης είναι ισχυρότερη στην Αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ αυτή η εσωκομματική εξέγερση εχι αναγκάσει τον Τσίπρα να... στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περάσει από την Βουλή τις πολιτικές που απαιτούνται από τους πιστωτές.

Όπως σημειώνει το άρθρο «Αφού δεν είναι πια ενωμένοι, ετοιμάζονται να δείξουν τις δυνάμεις τους, κάτι που πλέον θα μπορούσε να χωρίσει ακόμα και το κόμμα».