Εκλογές βλέπει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος για ακόμη μία φορά άφησε αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή το Plan B. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFM, ο κ. Φίλης τόνισε πως κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, «δεν υπήρξε, θα έλεγε κανείς πιστοποίηση ρήξης και τέτοια φαινόμενα, που είχαν στον Τύπο προδιαγραφεί σε σχέση με την (αριστερή) πλατφόρμα. Βεβαίως, οι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και θα δούμε στην πορεία πώς μπορούν να συνδεθούν. Πράγματι, είμαστε μπροστά σε απαιτήσεις γνωστές, δεν είναι καινούργιες».

Ο ίδιος εκτίμησε πως είναι απαραίτητη η νέα προσφυγή στις κάλπες: 

Όμως, αν θέλουμε να μιλάμε με όρους Δημοκρατίας, είναι προφανές ότι, μετά την επιβολή ενός τελεσιγράφου στη χώρα, έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι της πολιτικής αντιπαράθεσης κι εξουσιοδότησης. Άλλοι ήταν οι όροι των εκλογών του Ιανουαρίου, άλλοι είναι τώρα. Αν θέλουμε λοιπόν να υπάρξει μια Δημοκρατική τάξη, είναι προφανές, ότι χρειάζεται να υπάρχει μια νέα αφετηρία με λαϊκή νομιμοποίηση.

Όσον αφορά το Plan B, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί ένας πολίτης και να ακούσει, ότι αλλάζει το νόμισμά του και πιστεύω, ότι η τακτική αυτού του περιβόητου μυστικού σχεδίου, που γενικώς ακούγεται και δεν ήταν πρόταση του κ. Βαρουφάκη, παραπέμπει σε μια αντίληψη, για μας στην Αριστερά το λέω, γιακωβίνικη, σε μια αντίληψη, όπου η πολιτική διεξάγεται, με όρους μυστικότητας, που έχουν το χαρακτήρα, ξανά στο πλαίσιο της Αριστεράς μιλάω πραξικοπηματικού τύπου άσκησης της πολιτικής».