Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως «ο μοιραίος και θρασύδειλος κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να εμφανισθεί ποτέ στη Βουλή να απαντήσει σε ερώτηση μου. Και εν τη απουσία μου όμως στη Βουλή, εμένα έχει πάντα στο μυαλό του και ορθά. Γιατί τον ενοχλεί οποίος αποδεικνύει  τεκμηριωμένα  ότι  “ο βασιλιάς είναι  γυμνός”».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «φτάσαμε δυστυχώς να θεωρείται κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο άνθρωπος που καταχράται της εντολής των εκλογών του Ιανουαρίου και υποδύεται τον πανίσχυρο πρωθυπουργό με 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των ΑΝΕΛ, στις πλάτες της αντιπολίτευσης» και συνεχίζει: 

Φτάσαμε να ακούμε μαθήματα δημοκρατίας από αυτόν που εξευτέλισε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και υπεξαίρεσε πολιτικά το αντιφατικό και αυτοακυρωμένο 61,3% του “Όχι”».

«Αυτός, λοιπόν, ο πάντα ίδιος κ. Τσίπρας, χυδαίος και μικρός συκοφάντης, πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του. Και ορθώς αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη, που ούτως ή άλλως έχει προσωπικά, για τη ζημία που υφίσταται η χώρα μένοντας άλλα τουλάχιστον τρία χρόνια σε σκληρό μνημόνιο, πηγαίνοντας από πρωτογενές πλεόνασμα σε πρωτογενές έλλειμμα, από θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε ύφεση 4% το 2015. Έχοντας την ευθύνη για τη δραματική επιδείνωση της δυναμικής του χρέους και την νέα ανακεφαλαιοποίηση των ουσιαστικά κλειστών τραπεζών για να σωθούν όσες καταθέσεις έχουν απομείνει» αναφέρει.

Στη συνέχεια απαντάει στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα προς το πρόσωπό του: 

Για το PSI, «δηλαδή στο κούρεμα και την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους που μείωσε το εθνικό βάρος κατά 180 δισ, δηλαδή κατά 100% του ΑΕΠ. Αντιλαμβάνεται ο δύστυχος  τι υπέγραψε στις 12/7 για το χρέος; Καταλαβαίνει ότι τώρα θα γλείψει εκεί που ανοήτως εξακολουθεί και φτύνει; Έχει συνείδηση ότι ζητά τώρα κάτι πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που πήρε η χώρα το 2012 για το χρέος;».

Για τα υποβρύχια, χαρακτηρίζει γελοιότητες τους ισχυρισμούς «όταν ξέρει ότι το διαχρονικό σκάνδαλο των υποβρυχίων αντιμετωπίστηκε με υποδειγματικό τρόπο το 2010 για να διασώσει το δημόσιο δύο δισ. ευρώ που είχε καταβάλει χωρίς αντάλλαγμα και να πάρει την κυριότητα τεσσάρων σύγχρονων υποβρυχίων που ήσαν πεταμένα. Τώρα ας ρωτήσει δυο στενούς του  συνεργάτες, την κα Κατσέλη και τον κ. Σαγιά, ας ζητήσει συγνώμη και ας υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δημοσίου στις εκκρεμείς διεθνείς διαιτητικές δίκες».

Για τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «αποτυχημένη συνωμοσία που πήγε να στήσει το 2012, μαζί με γνωστά κυκλώματα, στην υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, εναντίον του μόνου ανθρώπου που αποδεδειγμένα δεν είχε καμία  συμμετοχή  και ευθύνη, αλλά  μερίμνησε να αποκαλυφθεί η αλήθεια που απέδειξαν  τα μηχανήματα, διαψεύδοντας γελοίους ψευδόμενους σκευωρούς  που έθεσε υπό την πολιτική του αιγίδα ο κ. Τσίπρας, αλλά βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Τον αποκαλεί δε επικεφαλή μιας «ανίκανης κυβέρνησης μειοψηφίας» και καταλήγει: 

Τέρμα ο αυτοδιορισμένος μεσσιανισμός της “πρώτη φορά αριστεράς” που δεν έχει ούτε πολιτικό ούτε ηθικό πλεονέκτημα. Απλώς έκανε τυχοδιωκτική πολιτική καριέρα λέγοντας αντιμνημονιακά  ψέμματα στις πλάτες της δικής μας ειλικρίνειας και του δικού μας αγώνα.