Συνέχεια στο χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση του προεδρείου του ΕΣΡ σε σώμα δόθηκε σήμερα με τον βουλευτή Θανάση Πετράκο και τον Νίκο Φίλη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Σε δήλωσή του, κ. Πετράκος τονίζει ότι «το προεδρείο της KO του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχα ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, σε πλήρη σύνθεση του πριν από 3,5 μήνες ανέθεσε στο Νίκο Φίλη να συνεννοηθεί με τα άλλα κόμματα ώστε να έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία να συμφωνούν τα 4/5 της Βουλής όπως προβλέπει ο νόμος. Μέχρι σήμερα πρόταση δεν ήρθε και δεν υπήρξε ενημέρωση που βρίσκονται οι συζητήσεις. Συνεπώς αντί να γίνεται επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία προφανώς δεν φέρει καμία ευθύνη, οφείλει αυτός που αποφασίζει να επιτεθεί να γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια και αν υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν». 

Απαντώντας στον κ. Πετράκο, ο Νίκος Φίλης τονίζει πως  η πρωτοβουλία για το διορισμού του νέου ΕΣΡ ανήκει στην πρόεδρο της Βουλής. 

«Η πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα του διορισμού νέου ΕΣΡ ανήκει στην πρόεδρο της Βουλής η οποία πρέπει να εισάγει το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Εκεί θα διαπιστωθούν οι αναγκαίες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο, συγκλίσεις ανάμεσα στα κόμματα. Αναμένουμε», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Φίλης και καταλήγει λέγοντας:

Λυπάμαι που με τη δήλωσή του ο σύντροφος Θ. Πετράκος επιχειρεί να παρακάμψει με μισές αλήθειες την εκκρεμότητα.