«Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από το Ποτάμι που είχε πει υπεύθυνα πως υπάρχει Plan B», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βελβεντό Κοζάνης, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: 

Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά ότι όταν το Ποτάμι αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζονται ένα Plan B, που επεξεργάζονται το πλάνο της δραχμής, βγήκαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν να μιλάνε για συκοφαντίες. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μίλησαν και για παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Νομίζω ότι απαιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρωθυπουργό να ζητηθεί μια συγνώμη από το Ποτάμι που υπεύθυνα είχε πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει Plan B. Και να σας πω κάτι. Εάν ο κ. Τσίπρας σήμερα λέει ότι αυτό το “Plan Β” ήταν υποχρεωτικό για να έχουμε μια γραμμή άμυνας, γιατί δεν το είπε δημόσια στον ελληνικό λαό; Γιατί δεν είπε δηλαδή στον ελληνικό λαό δημόσια ότι εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο στην περίπτωση που θα στριμωχτούμε;» συνέχισε ο πρόεδρος του Ποταμιού και πρόσθεσε:

Έχουμε πολλές απορίες για το πώς έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς έδρασε το λόμπι της δραχμής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πώς έδρασαν κάποιοι υπουργοί. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι κάποιοι υπουργοί, οι οποίοι έξι μήνες τώρα υποτίθεται ότι διαπραγματεύονταν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, έστηναν σενάρια παρακρατικού τύπου για τη δραχμή. Δεν το κρύβουν. Κάποιοι από αυτούς τους υπουργούς, το λένε δημοσίως: Πως θα μπαίναμε στο Νομισματοκοπείο, θα παίρναμε τον έλεγχο των θυρίδων των πολιτών. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, οφείλουν να απολογηθούν. Γιατί έξι μήνες παρίσταναν ότι έδιναν ένα αγώνα, ενώ, στην πραγματικότητα, ο καθένας από τη δική του ιδεοληψία υπηρετούσε τις πολύ στενές προσωπικές του επιδιώξεις.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ότι υπάρχει και ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

Οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Ας μην εμπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου. Εμείς, προς το παρόν, θέλουμε πολιτικές εξηγήσεις. Θέλουμε, οπωσδήποτε, πολιτικές εξηγήσεις. Ακόμη και αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θέλουν κάποιες απαντήσεις. Τι συνέβη αυτούς τους έξι μήνες; Πρέπει να το μάθουμε.

Σχετικά με την επίσκεψη των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε:

Ο ελληνικός λαός πληρώνει πάρα πολύ ακριβά την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα. Θυμάστε τις ηρωικές κουβέντες γι' αυτούς που δεν θα πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην Αθήνα και γι' αυτούς που δεν θα συζητήσουν ποτέ με τους υπουργούς και δεν θα περάσουν την πόρτα των υπουργείων.