Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Pais έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνέντευξη που θα δημοσιευτεί ολόκληρη την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Η ισπανική εφημερίδα προχώρησε σε μια προδημοσίευση σήμερα και με σχετικό βίντεο από το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

ν κάνετε τα ίδια λάθη που συνέβησαν στην Ελλάδα, τότε θα καταλήξετε στην ίδια οικονομική κατάσταση", λέει ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη, ο οποίος -όπως φαίνεται και στο βίντεο- φοράει πουκάμισο παρόμοιο με αυτό που εμφανίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

«Ο λαός της Ισπανίας πρέπει να δει την κατάσταση και να κρίνει τι θέλει, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού» λέει ο πρώην υπουργός καθισμένος στο σαλόνι του σπιτιού του, ενώ στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το ότι "εξόργιζε με αυτό το ύφος τους πρώην συναδέλφους του υπουργούς στα Eurogroup".

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: "Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να δώσεις το παράδειγμα σε άλλο έθνος δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι η Ευρώπη, αναφέροντας ονόματα Ευρωπαίων πολιτικών, όπως ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν, αλλά και οι Καραμανλής και Παπανδρέου, που αγωνίστηκαν γι' αυτήν.

Ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει, επιπλέον, την άμεση ανάγκη για την Ευρώπη να αλλάξει κατεύθυνση. 

Δείτε εδώ το βίντεο