Για «προβοκατόρικη παραπληροφόρηση» και «κλιμακούμενο πόλεμο» κάνουν λόγο συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή δημοσίευμα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», ο πρώην υπουργός φέρεται να ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί το σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένο Grexit, σε συσκέψεις που λάμβαναν χώρα στο Μαξίμου πριν τη συμφωνία της 13 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Βήματος», ο πρωθυπουργός υποστηρίζει μέσω συνομιλητών του ότι ο κ. Λαφαζάνης «προετοίμαζε τη σύγκρουση», καθώς «στις συσκέψεις ερχόταν και μας έλεγε: 'Πάρτε το σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένο Grexit'».

«Δεν κατανοούσε ότι αυτό σήμαινε 10 φορές χειρότερη λιτότητα. Δεν του βγήκε όμως καλά. Το σχέδιο της δραχμής εξελίχθηκε σε 'ριφιφί' και προϋπέθετε κατάληψη της εξουσίας εξ εφόδου» κατά τις ίδιες πηγές.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφερόμενοι στο δημοσίευμα, έκαναν λόγο για «προβοκατόρικη παραπληροφόρηση» και «κλιμακούμενο πόλεμο», που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην επιβολή ενός νέου, τρίτου μνημονίου λιτότητας και κοινωνικής λεηλασίας στη χώρα, το οποίο κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο».