Μόνη λύση για να βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο είναι οι εκλογές, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Είμαστε σε συνταγματικό παράδοξο να ψηφίζει η αντιπολίτευση επιλογές της κυβέρνησης και να καταψηφίζουν βουλευτές της συμπολίτευσης. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές» είπε και πρόσθεσε πως το ερώτημα είναι πια το πότε θα γίνουν οι εκλογές και όχι αν θα γίνουν. 

Εξέφρασε την ελπίδα η Αριστερή Πλατφόρμα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση σε ένα modus vivendi όμως –είπε- η ισχύς του πραγματικού οδηγεί στο να λυθεί το θέμα μόνο μέσω εκλογών.

Ερωτηθείς για τον υπαινιγμό του περί εσχάτης προδοσίας σε βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη και την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση ο οποίος είπε πως αυτή η δήλωση οδηγεί σε διχασμό, τόνισε πως σέβεται και αγαπάει τον κ. Βούτση και τον κάλεσε να ψάξει αλλού για διχασμό και όχι στις δικές του απόψεις.

Τέλος, ερωτηθείς για το ρόλο της αστυνομίας σε ενδεχόμενες μελλοντικές κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων, τόνισε ότι «η αστυνομία θα προστατεύσει την κοινωνία, όχι το μνημόνιο. Αν εμφανιστούν οι άλλοι που πάνε να κερδίσουν χώρο μέσω μολότοφ, αυτοί θα αντιμετωπιστούν».