Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον πρέσβη της ρωσικής ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς ο κ. Βίτσας έχει και την ιδιότητα του συμπροέδρου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας.

Ιδιαίτερα, συζητήθηκε η συμβολή που μπορεί να έχει η ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ ρωσικής ομοσπονδίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών, ώστε να αντιμετωπιστούν με πνεύμα συνεργασίας και στη βάση της αρχής του αμοιβαίου οφέλους.

Συζητήθηκαν πλευρές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στην κατεύθυνση των υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί. Επίσης, συζητήθηκε η προπαρασκευή της Διυπουργικής Συνόδου Ελλάδας – Ρωσίας, που θα γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στο Σότσι της Ρωσίας, καθώς και η προετοιμασία του «έτους Ελλάδας στη Ρωσία» και του «έτους Ρωσίας στην Ελλάδα», που έχει κηρυχθεί το 2016.