Τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας μπάσκετ εφήβων επισημαίνει η πολιτική ηγεσία της χώρας. Να στηριχθεί η προσπάθεια των τοπικών συλλόγων και των σωματείων επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει:

Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες της Εθνικής Εφήβων, τους προπονητές, αλλά και όλους τους συντελεστές αυτής της ομάδας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. 

Είναι σημαντικό να αναδειχθεί ότι η αξιοποίηση του ταλέντου, είναι αποτέλεσμα  μιας συντονισμένης προσπάθειας που στηρίζεται στην προσπάθεια και την συμβολή των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται τόσο στους τοπικούς συλλόγους  και τα σωματεία, όσο και στις ενώσεις και την Ομοσπονδία, παρά την απουσία της κρατικής στήριξης και χρηματοδότησης, που συνεχίζεται και φέτος. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται να στηριχθεί στη βάση, στους δήμους και τις γειτονιές, ώστε να εκφράζεται και στο επίπεδο των Εθνικών ομάδων.  Και πάλι πολλά συγχαρητήρια.

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια έδωσε και η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  μπάσκετ. Χαρακτηρισζτικά η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή καθώς και σε όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Εφήβων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο. 

Αγωνίστηκαν με ψυχή και κατάφεραν να σηκώσουν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας μας υπερήφανους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την χαρά και την ελπίδα που έδωσαν σε όλο τον ελληνικό λαό και ευχόμαστε ανάλογη επιτυχία στην Εθνική Ανδρών που θα δώσει το δικό της αγώνα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στο Ευρωμπάσκετ.

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά «συγχαίρει ολόψυχα την εθνική ομάδα εφήβων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ U18». «Αποτελεί μια σπουδαία επιτυχία που αποδεικνύει ότι, με συλλογική δουλειά, όραμα και σχέδιο, η χώρα και η νέα γενιά μας μπορεί να πρωταγωνιστεί και να διακρίνεται στην Ευρώπη» καταλήγει η ανακοίνωση.