«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, οφείλουν να γυρίσουν από τις παραλίες, να δώσουν προτεραιότητα στη διακυβέρνηση της χώρας -και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-, να δώσουν άμεσες λύσεις σε έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς. Ειδάλλως τα χειρότερα είναι μπροστά», δήλωσε ο Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος του τομέα υγείας τόνισε πως το σύστημα υγείας στη χώρα καταρρέει, ότι χιλιάδες επαγγελματίες οδηγούνται στα όρια του λουκέτου και ότι ασφαλισμένοι καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατούν να λάβουν τα στοιχειώδη.

Χαρακτηριστικά έκανε λόγο για «κραχ» στον ΕΟΠΥΥ καθώς τόνισε ότι με συνολικό έλλειμμα που προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ και με την απόδοση των εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία να υστερεί από την αρχή του έτους κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, οι υποχρεώσεις του οργανισμού προς τους παρόχους υγείας γιγαντώνονται αφού η συγκέντρωση των ποσών για την εξόφληση νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, γιατρών και φαρμακείων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και γίνεται πια σε δόσεις.