Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι που τονίζει πως οι υπουργοί ενδιαφέρονται για τις εσωκομματικές τους ίντριγκες.

Με αφορμή την έρευνα του ΙΟΒΕ, το Ποτάμι τονίζει πως η οικονομία είναι «υπό κατάρρευση». 

«Τα στελέχη, όμως, του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν άλλες έγνοιες. Ίντριγκες εσωκομματικές, ιδεοληψίες και αγωνία για το πως θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους» σημειώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και προσθέτει:

Η έρευνα προβλέπει ότι οι οικονομικοί δείκτες θα επιδεινωθούν το επόμενο 12μηνο. Προβλέπεται μείωση στη βιομηχανία και τη μεταποίηση κι αύξηση της ανεργίας λόγω των χαμηλότερων παραγγελιών και μείωσης της ζήτησης. Πτώση αναμένεται και στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες και στις κατασκευές. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό ενώ η ανασφάλεια σφαγιάζει το Χρηματιστήριο. Μετά από όλα αυτά θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε σημάνει συναγερμό. Όμως το μόνο που συνεχίζει απ’ ότι φαίνεται να απασχολεί το Μαξίμου είναι το πώς θα διατηρήσουν τον έλεγχο στο κόμμα τους, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να είχαν φροντίσει όταν διεκδικούσαν την εξουσία. Αλλά τότε τους ένωνε το ψέμα ότι με συνθήματα διορθώνεις την κρίση.