Αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος και παίρνει θέση υπέρ του Γιάνη Βαρουφάκη στη συζήτηση που άνοιξε για το Plan B. 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο κ. Λεουτσάκος αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «δεν έγινε επί της ουσίας, στην Κεντρική Επιτροπή δεν μπήκε επί της ουσίας να τοποθετηθεί, μπήκε μόνο στα διαδικαστικά ζητήματα και αυτό είναι ένα από τα αρνητικά που υπάρχουν. Έπρεπε και πρέπει πριν την συμφωνία, πριν συμβούν πράγματα τα οποία μεταλλάσσουν το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τα κομματικά σώματα συζητήσει και αποφασίσει. (...). Η απάντηση στην κατάργηση των μνημονίων δεν μπορεί να είναι ένα νέο μνημόνιο το οποίο να φέρει και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν θα είναι μόνο επιζήμιο για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι επιζήμιο για την ίδια τη χώρα και το λαό της». 

«Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι θα καταβάλλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί στις βασικές προγραμματικές του ιδρυτικές αποφάσεις» είπε ο κ. Λεουτσάκος που διαμήνυσε πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία όταν αυτή τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε πως «είναι γελοία τα πράγματα να μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Μπορεί κάποιος να χρεώσει στον κ. Βαρουφάκη λάθη τακτικά στις διαπραγματεύσεις».

«Εγώ είμαι ένας από αυτούς που είχα διαφωνήσει και στην συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου. Δεν άκουσα τον κ. Πανούση  να μιλάει για αυτό, εάν το έχει πει νομίζω ότι είναι ατόπημα, υπουργός της κυβέρνησης να μιλάει για εσχάτη προδοσία. Δημιουργείται ένα κλίμα που θυμίζει λίγο τρομοκρατία όποια διαφορετική σκέψη εκφραστεί να θεωρείται εσχάτη προδοσία» είπε και συνέχισε:

Για μένα εσχάτη προδοσία είναι όταν προδίδεις το λαό σου και προδίδεις τη χώρα σου και για αυτό θα πρέπει στις εκφράσεις μας να είμαστε πιο προσεκτικοί. Θεωρώ ότι είναι γελοίο να μιλάμε για εσχάτη προδοσία και δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την γελοία συζήτηση.