Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ισιδώρου Ντογιάκου και κατά του αντεισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλου κατέθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης, με αιχμή τους χειρισμούς των δύο εισαγγελικών λειτουργών στις καταγγελίες του μηνυτή για απόπειρα δωροδοκίας του. 

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργος Κοινωνικών Ασφαλίσεων εγκαλεί τους κ.κ. Ντογιάκο και Παναγιωτόπουλο που χειρίζονταν την υπόθεση για την αρχειοθέτηση των καταγγελιών που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης τον περασμένο Δεκέμβριο περί απόπειρας χρηματισμού του ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη με τις ενέργειες τους που κατέληξαν στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης υπέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς δεν ερεύνησαν σε βάθος τις καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Χαϊκάλης, ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Γ. Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από δύο έως τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση, κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχωρήσε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών Χαϊκάλη, κρίνοντάς τες αβάσιμες