«Μπορούμε να δούμε το εθνικό νόμισμα, εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «εάν πάει σε εθνικό νόμισμα αυτό δεν αρκεί από μόνο του, μπορεί να έχει λιτότητα και με το ευρώ και με το εθνικό νόμισμα, εάν πάει στο εθνικό νόμισμα το ζήτημα είναι να φύγεις από αυτές τις πολιτικές της λιτότητας και να πας σε πολιτικές ανάπτυξης».

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση η οποία έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω και στην ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αυτή η συζήτηση. Ως εκ τούτου χαρακτηρισμοί συμμορία της δραχμής, ποινικοποίηση των όποιων απόψεων του Γιάνη του Βαρουφάκη ή απόψεων της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματα ανεπίτρεπτα», τόνισε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως η συμφωνία των Βρυξελλών θα πρέπει να μείνει μια μικρή παρένθεση», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ακόμη, πρόσθεσε πως πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια αυτή την περίοδο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η κυβέρνηση να μην αναλάβει δεσμεύσεις με νέα συμφωνία έναντι των δανειστών της χώρας που θα ακυρώνουν το πρόγραμμα του κόμματος.