Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ και επικεφαλής του «Σχεδίου Β», Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «άλλα αντ’ άλλων», καθώς κατάφερε να ξαναφέρει στο προσκήνιο τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ως μόνη λύση προέκρινε τις εκλογές, στις οποίες -όπως ανέφερε- ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πει καθαρά εάν θέλει να παραμείνει στο ευρώ.

Επιπλέον, ο Αλέκος Αλαβάνος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ένα απλό χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι να μην λέει ψέματα» και «έχω την αίσθηση πως αυτό δεν υπάρχει ούτε στον κ. Τσίπρα ούτε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως γράφουν τα Παραπολιτικά, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πιστεύω ότι ο κος Τσίπρας έδειξε ότι έχει μια πολιτική ικανότητα επιβίωσης άλλου διαμετρήματος, ικανότητα που δεν διστάζει στο να κάνει πλήρη ανάστροφη 180 μοιρών και στις θέσεις του και επομένως νομίζω αργά ή γρήγορα θα έβρισκε το δρόμο του να παίξει έναν ρολό κεντρικό πολιτικό, ο οποίος -κατά την γνώμη μου- είναι ιδιαίτερα αρνητικός για την χώρα μας. Ιδιαίτερα αρνητικός και δεν είναι τιμητικός για έναν άνθρωπο, ο οποίος έρχεται από την Αριστερά. 

… Εγώ προσπαθώ να πάρω αυτή την λαϊκή αντίληψη που υπήρχε για την Αριστερά, ότι η Αριστερά προσφέρει, ότι η Αριστερά είναι ανιδιοτελής και ότι η Αριστερά δεν λέει ψέματα. Ένα πολύ απλό χαρακτηριστικό, αν θέλετε, της πολιτικής συμπεριφοράς, είναι το να μιλήσεις ντόμπρα και ειλικρινώς στον ελληνικό λαό. Είδαμε ότι αυτό ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχει ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε σε όλη την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.