current views are: 2

4 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση20:02

Πορεία στον… λαό ετοιμάζει ο Μεϊμαράκης

Πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα για αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο σχεδιάζει η ΝΔ καθώς τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης εκτιμούν ότι οι εξελίξεις λόγω της αστάθειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι κάτι περισσότερο από πιθανό.

Δημοσίευση 20:02’
αρθρο-newpost

Πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα για αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο σχεδιάζει η ΝΔ καθώς τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης εκτιμούν ότι οι εξελίξεις λόγω της αστάθειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι κάτι περισσότερο από πιθανό.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα για αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο σχεδιάζει η ΝΔ, καθώς τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης εκτιμούν ότι οι εξελίξεις λόγω της αστάθειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι κάτι περισσότερο από πιθανό.

Το σχεδιασμό των επισκέψεων του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των μελών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα έχει αναλάβει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος. Κατά τις περιοδείες αυτές θα υπάρχουν συναντήσεις, τόσο με στελέχη της ΝΔ στις κατά τόπους νομαρχιακές, όσο και με εκπροσώπους των φορέων κάθε πόλης.

Ο εκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ θα γίνει επίσημος στις αρχές Σεπτεμβρίου και με την ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής από τον κ. Μεϊμαράκη, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη από όλες τις τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ προχωρά και η κατάρτιση του ιδεολογικού προγράμματος και του Σχεδίου ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κεντροδεξιά παράταξη μέσα στο Φθινόπωρο.

Με το βλέμμα στην οικονομία

Η «μαύρη Δευτέρα» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας που άνοιξε έπειτα από πέντε εβδομάδες, οδήγησε τα στελέχη του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου να εκδώσουν μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία γίνονταν λόγος για την αναζήτηση ευθυνών «σε όλα τα επίπεδα». Αν και στις δημόσιες τοποθετήσεις που κάνει μέχρι στιγμής η ΝΔ αναφέρεται η απόδοση μόνο πολιτικών ευθυνών, δεν αποκλείεται στις επόμενες ημέρες να ζητηθούν και ποινικές ευθύνες καθώς η ζημιά στην οικονομία είναι τεράστια και πολύ δύσκολα αναστρέψιμη.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας πάντως, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, όπως και οι άλλοι δύο τομεάρχες που έχουν ασχολούνται με το θέμα της ανάπτυξης, παρακολουθούν καθημερινά, από νωρίς τα ξημερώματα μια σειρά οικονομικών δεικτών στην Ελλάδα και διεθνώς, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα και να ενημερώνεται στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, οι επί των οικονομικών, της ΝΔ, καταγράφουν μεταξύ άλλων, τα μεγέθη Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, της ανεργίας, του οικονομικού κλίματος, του Χρηματιστηρίου, των spreads, της απώλειας τραπεζικών καταθέσεων, της χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που περιλαμβάνει τα φορολογικά έσοδα και την εσωτερική στάση πληρωμών.


σχετικα αρθρα