current views are: 2

4 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση16:44

Ο Τσίπρας ζητά πρόοδο στη διαπραγμάτευση και αρχίζει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες

Να τρέξουν τη διαπραγμάτευση, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι συζητήσεις με την τρόικα, ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 16:44’
αρθρο-newpost

Να τρέξουν τη διαπραγμάτευση, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι συζητήσεις με την τρόικα, ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Να τρέξουν τη διαπραγμάτευση, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι συζητήσεις με την τρόικα, ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει αύριο τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. 

Στόχος του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές έως τις 17 Αυγούστου, ώστε να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στις 18 Αυγούστου και να αποφευχθεί ένα πρόγραμμα-γέφυρα που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη λήψη νέων μέτρων. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς που μετέχουν στη διαπραγμάτευση να υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με το «κουαρτέτο» των θεσμών, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η συγγραφή από του κειμένου για το νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που θα εξομαλύνει την οικονομία και θα επιτρέψει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Εν τω μεταξύ, από αύριο θα αρχίσει νέο κύκλο τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ομολόγους του, από τους οποίους θα ζητήσει την υλοποίηση και το σεβασμό της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου που συνομολογήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των «28». 

Την Πέμπτη, μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σε δια ζώσης συνάντηση με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, όπου θα παραβρεθεί την Πέμπτη. 


σχετικα αρθρα