Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Η πλήρωση των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των Προέδρων που συνεδρίασε σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πρότεινε να υπάρξει νέο ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή να πληρωθούν οι 3 κενές θέσεις και να αντικατασταθούν και τα τέσσερα μέλη.

Απο την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της κάλυψης των τριών κενών θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι οι θέσεις των θεσμικών εκπροσώπων πρέπει να είναι υπεύθυνες και να έχουν πλήρη συνείδηση για το δημόσιο συμφέρον.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η αμφισβήτηση των μελών του ΕΣΡ σημαίνει αμφισβήτηση όλων των αποφάσεών του και των προστίμων που έχει επιβάλει σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως το επιχείρημα περί μη νόμιμης θητείας έχει υποστηριχθεί από εκπροσώπους ραδιοτηλεοπτικών μέσων εναντίον αποφάσεων του ΕΣΡ και έχει απορριφθεί από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ζητήσει γνωμοδοτήσεις από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, καθώς και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να υπάρχει νομική τεκμηρίωση και η Διάσκεψη των Προέδρων να λάβει τις αποφάσεις της.