Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είχαν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας εκφράζοντας τα παραπονά τους για τις μισθολογικές αδικίες που έχουν υποστεί και τις «δυσβάσταχτες αλλαγές στο ασφαλιστικό» που έρχονται.

Σήμερα επισκεφθήκαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τα Σώματα Ασφαλείας και την Αστυνομία, βάση του νέου ασφαλιστικού που κατεβαίνει. Το άδικο της υπόθεσης ειναι το ότι είμαστε η μόνη εργασιακή ομάδα που θα φτάσει τα 50 χρονια πραγματικής υπηρεσίας. Του δείξαμε επιχειρήματα, ότι ο ελληνας αστυνομικός ειναι ο μοναδικός αυτη τη στιγμή, ο οποίος ειναι αδικημένος και περιμένουμε να δούμε τις προσπάθειες του προς αυτο τον τομέα δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γερακαράκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου των συνδικαλιστών των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟΑΞΙΑ) κ. Κατσιαμάκος Ιωάννης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

Οι σημερινοί κυβερνώντες όχι μονο αθέτησαν πλήρως και τις προεκλογικές, όσο και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις, αντιθέτως φέρνουν και ένα μνημόνιο λαιμητόμο, με το οποίο, αν εφαρμοστεί ακριβώς όπως έχει δει το φώς της δημοσιότητας, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους αστυνομικούς ανεβαίνουν στα 62 χρόνια. Το οποίο σημαίνει μέσος όρος εργασίας, 40, 42 και 45 χρόνια. Ζητήσαμε λοιπόν από τον πρόεδρο της ΝΔ, να δει το θέμα αυτό από τη μεριά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λάβαμε τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει και σε συνεννόηση με τους θεσμούς και με την κυβέρνηση, να δόθει η πρέπουσα λύση όσον αφορά τα Σώματα Ασφαλείας.