current views are: 3

5 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση10:28

Μεϊμαράκης κατά Βαρουφάκη: Με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, στο γραφείο του στη Βουλή, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Δημοσίευση 10:28’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, στο γραφείο του στη Βουλή, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφήνοντας αιχμές για τον Γιάνη Βαρουφάκη σε συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Αντίθετα, όπου υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις, επεσήμανε ο κύριος Μεϊμαράκης.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Γιάννης Παναγόπουλος: Κύριε Πρόεδρε τι εικόνα έχετε από τη διαπραγμάτευση;

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Δεν μας δίνουν πάρα πολλά. δεν έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση, αν και θέλουμε να συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις. Μάλλον εσεί έχετε καλύτερη ενημέρωση.

Γιάννης Παναγόπουλος: Διαπιστώσαμε ότι, από τη βοήθεια που προσφέραμε, το να βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μαζί και να ενισχύουν τη διαπραγμάτευση είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα που έχουμε.

​Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Πράγματι όπου πηγαίναμε με επιχειρήματα σοβαρά και με ενίσχυση τριτοβάθμιων οργανώσεων στη διαπραγμάτευση, το κερδίζαμε. Όπου πας χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορεις να πείσεις. Όπου υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις.

Παρών ήταν για πρώτη φορά και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Κιουτσούκης, που είχε διαγραφεί από την προηγουμένη ηγεσία από τη ΝΔ. Εκτός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρών από την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν και ο τομεάρχης Εργασίας Βασίλης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε στα στελέχη της ΓΣΕΕ και την πρόθεση του να τους επισκεφθεί στα γραφεία τους στο Πεδίον του ‘Αρεως, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ακόμα λόγω των εξελίξεων, αλλά θα το προγραμματίσει για τα τέλη Αυγούστου.

Τετ- α- τετ Παναγόπουλου με τον πρόεδρο της ΝΔ

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, στο γραφείο του στη Βουλή, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ επισημάνθηκε η σημασία της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι αυτό είναι το πιο μεγάλο πολιτικό πρόβλημα, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση από την κυβέρνηση για την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές, ενώ πέκρινε την επικοινωνιακή στρατηγική της διαπραγματευτικής ομάδας το προηγούμενο διάστημα

Την αναγκη συνεννόησης των πολιτικων δυνάμεων επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά απο τη συνάντηση που είχε με τη ΓΣΕΕ. 

Πρέπει να συνεννοηθούμε για να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο με επιχειρήματα ουσιαστικά τα οποία θα μπορέσουμε να θέσουμε στους εταίρους μας και θα προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη και πως η ΝΔ περιμένει τη συμφωνία την οποία, πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός έλεγε οτι θα φέρει σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα και τώρα λέει ότι θα τη φέρει στις 18 Αυγούστου, ώστε να τη δούμε, να την κρίνουμε και να προχωρήσουμε με την πορεία που έχουμε χαράξει στην Ευρώπη.

Τασσόμαστε σε άλλα υπέρ και σε άλλα όχι. Η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο του λαϊκισμού, δεν πρόκειται να αντιγράψει την προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις συμπεριφορές. Και για αυτό ακριβώς θα συμβάλλει με τις δικές τις δυνάμεις ωστε να υπάρχει εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις κοινωνικές ομάδες για να μπορέσουμε να περάσουμε το δύσκολο δρόμο που μας ανοίγει το τρίτο μνημόνιο.


σχετικα αρθρα