current views are: 1

5 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση10:58

Παυλόπουλος: Ευχαριστίες και «συγγνώμη» στην Εθνική εφήβων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων. Την Εθνική Ομάδα συνόδευε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

Δημοσίευση 10:58’
αρθρο-newpost

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων. Την Εθνική Ομάδα συνόδευε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων. Την Εθνική Ομάδα συνόδευε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους έφηβους πρωταθλητές Ευρώπης, χαρακτηρίζοντάς τους παράδειγμα για όλους τους νέους ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. 
 
«Σας ευχαριστώ θερμώς εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για την παρουσία σας εδώ. Σας παρακάλεσα να έρθετε εδώ για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι για να εκφράσω τα συγχαρητήρια της Πολιτείας, και όχι μόνον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πριν απ’όλα για το παράδειγμα που δίνετε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στη νέα γενιά της Ελλάδας. Αποδεικνύετε ότι αυτή η γενιά, η αδικημένη γενιά μέσα στην κρίση, έχει τεράστιες δυνατότητες που οδηγούν τη Χώρα πολύ πέρα από τα σύνορά της. Αποδείξατε πως αποτελείτε το παράδειγμα για όλους εκείνους τους νέους, οι οποίοι είναι θύματα αυτής της κρίσης, ότι μπορούμε να την ξεπεράσουμε. Ότι έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το κάνουμε. Και αυτό το παράδειγμα σας το οφείλουμε» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


 
Και συμπλήρωσε:

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο σας απευθύνω αυτά τα συγχαρητήρια είναι γιατί δώσατε σε όλους μας, και στον χώρο της πολιτικής, ένα άλλο μεγάλο παράδειγμα: Το παράδειγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσα από ενότητα και συλλογικότητα. Οι Έλληνες ό,τι καταφέραμε σημαντικό, το καταφέραμε σε ώρες που είμαστε ενωμένοι. Που βάλαμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και ξεπεράσαμε τις διαφορές μας. Αυτό το παράδειγμα της ενότητας και της συλλογικότητας είναι πολύ σημαντικό και για τον Λαό μας, αλλά και για την πολιτική του ηγεσία.

Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας στην Εθνική Ομάδα εφήβων του μπάσκετ, καθώς όπως είπε  «πρέπει να μάθουμε και πάλι οι πολιτικές ηγεσίες ότι οφείλουμε να θυμόμαστε την προσφορά σας και το παράδειγμά σας όταν περάσουν τα χρόνια».  

Υπάρχει όμως ένα δεύτερο σημείο, στο οποίο θέλω να μείνω. Είναι το γεγονός ότι θέλω αυτή τη στιγμή, την τόσο σημαντική για σας και για τον Τόπο, να σας ζητήσω ένα διπλό συγγνώμη εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας. Το λέγω αυτό γιατί συνηθίζουμε να θυμόμαστε τους ανθρώπους, και ιδίως στον χώρο του αθλητισμού, όταν βρίσκονται στην κορυφή. Δεν τους έχουμε ευχαριστήσει, δεν τους έχουμε συμπαρασταθεί, όπως θα έπρεπε, χρόνια ολόκληρα τώρα, τις στιγμές που κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια. Εγώ θα ήθελα αυτά τα συγχαρητήρια να σας τα δώσω όταν μπήκατε στο Final Four, όταν κερδίσατε τη Λιθουανία, τότε που δεν ξέρατε αν θα πάρετε το χρυσό. Αλλά κάνατε τα πάντα για να ξεπεράσετε δυσκολίες, που φαινόντουσαν ανυπέρβλητες. Σας ζητώ λοιπόν συγνώμη και σας λέγω ότι θα πρέπει να μάθουμε – και νομίζω ότι ο Υπουργός δίπλα μου, τον οποίον τον ξέρω χρόνια, έχει αυτή τη νοοτροπία – να συμπαριστάμεθα σε σας και τους συναθλητές σας όταν κάνετε την προσπάθεια, για να αντιλαμβάνεσθε εκείνη την στιγμή ότι είμαστε δίπλα σας.

Και το δεύτερο συγγνώμη είναι γιατί πρέπει να μάθουμε και πάλι οι πολιτικές ηγεσίες ότι οφείλουμε να θυμόμαστε την προσφορά σας και το παράδειγμά σας όταν περάσουν τα χρόνια. Πολλοί από σας, είμαι βέβαιος γι’αυτό, θα βρουν τον δρόμο τους στον αθλητισμό, και στη συνέχεια – μετά τον αθλητισμό – στον επαγγελματικό στίβο. Μπορεί να υπάρξουν όμως ορισμένοι από σας – που δεν το εύχομαι, αλλά η ζωή τα φέρνει έτσι και χωρίς δική σας υπαιτιότητα – που θα συναντήσουν δυσκολίες. Εκείνη την ώρα η Πολιτεία πρέπει να θυμάται αυτές τις στιγμές. Να θυμάται αυτό που σήμερα προσφέρατε και όχι να το ξεχνάει για να αισθάνονται οι άνθρωποι μόνοι τους. Γιατί αισθάνονται μόνοι τους πολύ περισσότερο όταν αντιλαμβάνονται ότι πίσω από τα συγχαρητήρια υπάρχει η υποκρισία της στιγμή

Σας τονίζω λοιπόν, ότι μέσα σ’αυτή την κρίση που ζούμε, και οι πολιτικές ηγεσίες και εγώ προσωπικά, έχουμε μάθει πολλά. Έχουμε αντιληφθεί πολλά. Και εύχομαι στο πρόσωπό σας να το αποδείξουμε. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε αυτά που σας είπα να μην μείνουν λόγια, αλλά να γίνουν πράξη. Και εύχομαι σε σας να είναι επιεικής η μοίρα και η ζωή μαζί σας. Να δώσετε συγχαρητήρια στους γονείς σας, γιατί ξέρω πόσο έχουν συμβάλει σ’αυτήν την προσπάθεια. Και να σας πω, για άλλη μια φορά, ευχαριστώ εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού γι’αυτές τις μεγάλες, ωραίες στιγμές τις οποίες μας έχετε προσφέρει. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη στην συνέχεια.

 


σχετικα αρθρα