Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων στη συνάντηση ΠΟΠΕΚ - Αλεξιάδη

Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων στη συνάντηση ΠΟΠΕΚ - Αλεξιάδη

Η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καυσίμων βρέθηκε στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ακόμη και η διάθεση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.) με την εφαρμογή των νόμων 4072/2012, 4177/2013, 4254/2014 για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Εγκαταστάσεις Διυλιστηρίων, Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Μεγ. Καταναλωτών, Ιδιωτικών Πρατηρίων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Μεταφορικά μέσα χερσαία και θαλάσσια, Πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων, κ.λπ.

Η ΠΟΠΕΚ επεσήμανε την καθυστέρηση εφαρμογής των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων και υγραερίων, καθώς και την έκδοση υπουργικής απόφασης για την μοριακή ιχνηθέτηση των υγρών καυσίμων.

Ο κ. Αλεξιάδης, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΠΕΚ, δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά προκειμένου να εκδοθούν όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο