Η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καυσίμων βρέθηκε στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ακόμη και η διάθεση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.) με την εφαρμογή των νόμων 4072/2012, 4177/2013, 4254/2014 για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Εγκαταστάσεις Διυλιστηρίων, Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Μεγ. Καταναλωτών, Ιδιωτικών Πρατηρίων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Μεταφορικά μέσα χερσαία και θαλάσσια, Πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων, κ.λπ.

Η ΠΟΠΕΚ επεσήμανε την καθυστέρηση εφαρμογής των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων και υγραερίων, καθώς και την έκδοση υπουργικής απόφασης για την μοριακή ιχνηθέτηση των υγρών καυσίμων.

Ο κ. Αλεξιάδης, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΠΕΚ, δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά προκειμένου να εκδοθούν όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων.