Συνάντηση με το «κουαρτέτο» των ελεγκτών έχουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης με αντικείμενο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την ώρα που  η κυβέρνηση κάνει «αγώνα δρόμου» για την επίτευξη της συμφωνίας.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ισχύσει μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ και θα αφορά όλους, σε αντίθεση με το ΕΚΑΣ που καλύπτει αρκετά πιο λίγους. 

Παράλληλα, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης αναμένεται να κάνουν με τους εκπροσώπους των θεσμών ανασκόπηση των έως τώρα διαπραγματεύσεων. 

Το απόγευμα, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων αναμένεται να βρεθούν τα θέματα απονομής Δικαιοσύνης, τα οποία προβλέπουν πλειστηριασμούς εξπρές, αλλά και μέτρα αντιμετώπισης των δικαστικών αποφάσεων που ακυρώνουν μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί, όπως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η συμφωνία με τους δανειστές περιέχει «αγκάθια», ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί σκληρά, για να βρει ένα αντίρροπο μέτρο στα σκληρά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου» την Τρίτη δήλωσε πως στόχος είναι να υπάρξει επιτυχής κατάληξη έως το τέλος της εβδομάδας.

Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας εντός του χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 Αυγούστου