current views are: 3

5 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση15:33

Η Επιτροπή Υποδοχής κινηματογραφικών παραγωγών στη συνάντηση Κουίκ – Ξυδάκη

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη είχε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ. 

Δημοσίευση 15:33’
αρθρο-newpost

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη είχε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ. 

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη είχε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκρότηση, στελέχωση και επιχειρησιακή λειτουργία του Film Commission, δηλαδή της Επιτροπής Υποδοχής στην Ελλάδα, διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Ξυδάκης και ο κ. Κουίκ θα έχουν νέα συνάντηση, αυτή τη φορά μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, προκειμένου να κλείσει και το θέμα των φορολογικών κινήτρων που στερείται η Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές να κατευθύνονται προς άλλες χώρες που έχουν θεσμοθετημένη αυτή την παροχή όπως η Μάλτα, η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Τσεχία κλπ.

Οι τελικές αποφάσεις για το περίγραμμα του νομοσχεδίου που επιμελείται ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, θα ληφθούν σε σύσκεψη η οποία θα συγκροτηθεί την επόμενη Τρίτη το πρωί υπό την προεδρία του Τέρενς Κουίκ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού, Οικονομικών, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και το Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων.

Σημειώνεται ότι η αναγκαιότητα κατάρτισης σχετικού νομοσχεδίου για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, τέθηκε πιεστικά από την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία «ορθώς έχει συνδέσει αυτήν την κινηματογραφική βιομηχανία με τα προφανή πλεονεκτήματα προβολής του τουρισμού της χώρας μας, όπως έχει αποδειχθεί από πολλές κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα οι οποίες και αποτέλεσαν ελκυστικά συνώνυμα κυρίως με νησιά», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο των ΑνΕλ, επικαλούμενο παραδείγματα ταινιών όπως «Κανόνια του Ναβαρόνε – Ρόδος, Το παιδί και το Δελφίνι – Ύδρα, Μάμα μία – Σποράδες, Το απέραντο γαλάζιο – Αμοργός, Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι – Κεφαλονιά, Λάρα Κρόφτ – Σαντορίνη».


σχετικα αρθρα