ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για Μιλόσοσκι: Τα ληγμένα έχουν επικίνδυνες παρενέργειες...

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2015, 20:25 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2015, 21:04
ΥΠΕΞ για Μιλόσοσκι: Τα ληγμένα έχουν επικίνδυνες παρενέργειες...
Facebook Twitter Whatsapp

«Ημερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Χρήση και άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες». 

«Ημερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Χρήση και άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες».

Με αυτή τη «δηλητηριώδη» ανακοίνωση, μέσω Twitter, απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών​ στη συμπεριφορά του αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Α. Μιλόσοσκι, σε συγκέντρωση ομογενών του στον Καναδά.

 

Για πρωτόγνωρη επιπολαιότητα από το ΥΠΕΞ έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Υπουργείο των Εξωτερικών αντί οιασδήποτε επίσημης αντίδρασης, αρκέστηκε σε σχολιασμό προκλήσεων των Σκοπιανών μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρωτόγνωρη επιπολαιότητα από το Υπουργείο των Εξωτερικών. Όταν παραβιάζεται ωμά η Ενδιάμεση Συμφωνία με χρήση χαρτών της «Μεγάλης Μακεδονίας» και του συμβόλου της Βεργίνας, παρουσία μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπιών κ. Α. Μιλόσοσκι, το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας και σχετική ενημέρωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νιμιτς, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Και αυτό, γιατί τέτοια γεγονότα και προκλητικές πρακτικές πρέπει να υπάρχουν επισήμως καταγεγραμμένες, ώστε να εμπλουτίζεται ο ελληνικός φάκελος της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της γείτονος. Δεν μπορεί η απάντηση να δίδεται με ατυχούς έμπνευσης ευφυολογήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter). Και όμως, αυτό ακριβώς έπραξε το Υπουργείο των Εξωτερικών σε συνέχεια ιταμών προκλήσεων προς την χώρα μας και μόνο αφού προηγήθηκαν σχετικές αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας».

Απαντώντας, το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε:

Η αδυναμία ανάγνωσης και ερμηνείας μηνυμάτων στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής, συνδυαζόμενη με το άγχος του εσωκομματικού ανταγωνισμού και της επικοινωνιακής προβολής, ιδιαιτέρως εν μέσω θέρους, οδηγεί σε ολισθήματα.

Αν τούτο θα ήταν κατανοητό για οιονδήποτε μη έχοντα σχέση με την εξωτερική πολιτική, είναι ανεπίτρεπτο για κάποιον που προέρχεται από τον χώρο της Διπλωματίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών πράττει τα δέοντα, άνευ υποδείξεων και χωρίς τυμπανοκρουσίες.