Την λήψη ισοδύναμων πρωτοβουλιών που θα ισοφαρίσουν και θα αναπτύξουν αντίβαρα στις απώλειες του αγροτικού χώρου και των αγροτών, ζητά από την κυβέρνηση ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όπως τονίζει ο κ. Καρχιμάκης:

Μην αντιγράφετε το δόγμα του Σαμαρά και Βενιζέλου που πουλούσαν τα αυτονόητα ως σκληρές διεκδικήσεις και κατακτήσεις για να καλύψουν τις αντιλαϊκές τους πρωτοβουλίες και την εξυπηρέτηση η την ανοχή στους υποκλοπείς και τους υπονομευτές του εθνικού πλούτου.


Ο πρώην υφυπουργός σημείωσε, επίσης ότι οι αγρότες απαιτούν καθαρές κουβέντες, απαιτούν διάλογο, απαιτούν να καταθέσετε το σχέδιο σας για την αγροτική ανάπτυξη και για την εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα, αλλα και την διεύρυνση της παραγωγικής του βάσης.

Αυτό που εισπράττει ειναι διαχειριστικές εικονικές πρωτοβουλίες, χωρίς τελικά ουσιαστικό περιεχόμενο, υποστηρίζει ο κ. Καρχιμάκης και προσθέτει: «Προχωρήσετε το συντομότερο δυνατόν λαμβανομένων υπόψιν και των δυσκολιών σε σχεδιασμό αναπλήρωσης των πραγματικών απωλειών,του τομέα και των ανθρώπων που ειναι η βασική τους ενασχόληση».

«Ο πραγματικός αγροτικός τομέας, οι πραγματικοί και παραγωγικοί αγρότες δεν μπορούν να σηκώσουν βάρη που δεν θα τους καταστούν βιώσιμους και που υποβαθμίζουν το εθνικό παραγωγικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα που ειναι ο αγροτικός τομέας».