Στην αντίθεση... συναισθημάτων Ελλάδας και Γερμανίας για την συμφωνία αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Bild, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος, την στιγμή που στο Βερολίνο... διατηρούν τις αμφιβολίες τους για την πορεία των πραγμάτων. 

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα:

Στην διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές για τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αισιόδοξος και βλέπει τις συνομιλίες την τελική ευθεία, λέγοντας ότι «Είμαστε στην τελευταία φάση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με του θεσμούς.

Την ίδια στιγμή, στην Ομοσπονδιακη κυβέρνηση αυξάνονται όλο και περισσότερο οι αμφιβολίες ότι το πακέτο των 86 δισ. βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να συμφωνηθεί εγκαίρως, πριν δηλαδή από τις 20 Αυγούστου. 

Στο Βερολίνο αναμένουν μια ενδιάμεση χρηματοδότηση για την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, λένε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ελληνικη κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν εγκαίρως, μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Αυτή η ημερομηνία, εξάλλου, είναι σημαντική, καθώς τότε η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει στην ΕΚΤ 3,2 δισ. ευρώ. 

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή καθώς και από άλλα έξι κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία. 

Επίσης, υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδίδεται πάλι σε τεχνάσματα. Θέλει να ψηφιστούν διαφιλονικούμενα μέτρα περικοπών όπως η κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η κατάργηση φορολογικών προνομίων για τους αγρότες τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και τις πιθανολογούμενες πρόωρες εκλογές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει πάντα δήλωσει ότι συμφωνεί σε νέα ενίσχυση, αν αποφασιστούν όλες οι μεταρρυθμίσεις από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.